Берое се разделя с още двама футболисти. Симеон Мечев, чиито състезателни права са собственост на Славия, по всяка вероятност ще продължи кариерата си в "Ботев" (Враца), а Ромарио Да Силва Ресенде остава в родната си Бразилия, информира Beroe Online. Стана ясно също, че Илиан Илиев няма да пробва спряганият за тима от Стара Загора аржентинец. Изпълнителният директор на Берое Васил Драголов първо пред БЛИЦ информира преди време, че се очаква пристигането на голаджия от италианската Серия "Б". Въпросният футболист обаче избрал да продължи кариерата си в Еквадор.

Симеон Мечев подписа с Берое през зимата. Той е роден на 16.03.1990 година в Стара Загора. Висок е 170 см и тежи 64 кг. Син е на фолкпевицата Малина, която му е и мениджър. Симеон започва футболната си кариера в частната футболна школа Траяна в родния си град, където треньор е баща му Красимир Мечев. По-късно двамата се преместиха в Берое, където Мечев-старши бе за кратко директор на детско-юношеската школа. С края на ръководството на Николай Банев Красимир Мечев напусна Берое заедно със сина си, като двамата се озоваха в Славия.

Мони донесе победата на юношите старша възраст на "белите" във финала на Републиканското първенство през сезон 2008/2009 над "Левски" с 1:0. Преди това футболистът се представи на ниво и в полуфиналите срещу Берое. През лятото на 2009 г. Симеон подписа първия си професионален договор със Славия, когато наставник на "белите" бе Велислав Вуцов. Преди година бе даден под наем на Монтана, където игра в едва 3 мача (общо 147 минути) преди да се забърка в скандал и да се завърне в Славия. През този сезон под ръководството на Емил Велев младокът записа участие в 3 мача в "А" група (общо 44 минути). Под Аязмото Мечев игра 9 мача тази пролет и отбеляза гол на Черноморец (при равенството 2:2 в Бургас).

Другият напускащ - Ромарио Да Силва Ресенде, изигра едва 5 мача за Берое, вкара 1 гол (при победата с 3:1 над Академик в София).

Утре ще стане ясна съдбата на още двама играчи - Георги Динков и Иво Гюров, за които Илиан Илиев трябва да реши дали ще разчита на тях в бъдеще.

Към момента новите попълнения на Берое са Атанас Чипилов, Рангел Абушев, Иван Горанов и Владимир Зафиров. /БЛИЦ