Юношите на Берое Мартин Райнов и Иво Гюров, които вече излязоха от старшата възраст и са част от мъжкия отбор ще играят през есенния полусезон под наем в Етър, информира Beroe Online.

Треньорското ръководство начело с Илиан Илиев се надява в "Б" група при "виолетовите" те да играят редовно и така да натрупат опит, за да могат да заместят футболисти като Диан Генчев, Петър Костадинов и Слави Жеков в близкото бъдеще.

Райнов и Гюров са считани за едни от най-големите таланти в школата на Берое в последните години. Двамата бяха наблюдавани от Илиан Илиев и екипа му и последните 2 години са редовно с мъжкия отбор по лагерите на тима и тренират наравно с първия отбор от пролетния полусезон 2010/2011. През сезон 2009/2010 и двамата играха в дублиращия тим на Берое като се представиха на високо ниво.

Иво Гюров записа дебют в "А" група на 18 май 2011 г. при победата с 2:0 като гост на Черноморец (Бургас), като игра и в мача с Черно море три дни по-късно, загубен с 0:1.

Мартин Райнов не успя да запише мач с фланелката на мъжкия тим на Берое през миналия сезон, тъй като в края му, когато треньорите бяха готови да му гласуват доверие, се наложи да претърпи операция на апендисит. Апендектомията бе извършена в края на април 2011 г.

Райнов е роден на 25 април 1992 година в Габрово. Висок е 181 см и тежи 67 кг. Играе на поста опорен полузащитник. Започва футболната си кариера в Янтра (Габрово), след което преминава в детско-юношеската школа на Берое. През миналия сезон е основен футболист на дублиращия тим на старозагорци, където игра под ръководството на Петър Колев. Добрите му изяви през есента в Елитната група до 19 години не остават незабелязани от старши-треньора на първия тим Илиан Илиев и от зимата Райнов е качен в мъжкия състав. Независимо, че тренира с мъжете, полузащитникът продължи да е водеща фигура на старшата възраст, под ръководството на Тодор Станев.

Иво Гюров е роден на 31 август 1992 г. в Стара Загора. Висок е 182 см, тежи 72 кг. Започва с футбола в Траяна. Първоначално играе като ляво крило, а по-късно го преквалифицират и като офанзивен халф зад нападателя. Също като Райнов и той игра под ръководството на Петър Колев в дублиращата група. И също като Райнов тренира с мъжкия тим докато е водеща фигура в старшата възраст.

Треньорите им предписват голямо бъдеще, но за да могат да израстнат те се нуждаят от игрови опит на ниво мъжки футбол.

"Искаме да последваме примера, който успяхме да направим с Милен Танев. Той игра година и половина в Черноморец (Балчик), сега се върна при нас и е готов за титуляр. Имаме опитни хора, които със сигурност ще помогнат тази година, но трябва да им подготвим достойни заместници", обясни за Beroe Online Илиан Илиев.

Райнов и Гюров вече записаха първи минути с фланелката на близкия до Берое тим на Етър. Това се случи в контролата на "виолетовите" срещу Лудогорец (Разград), загубена с 0:2. Както е известно, феновете на Етър и Берое са в отлични взаимоотношения и често гледат заедно мачове на отборите си.