Илиан Илиев вече не е треньор на Берое. Това обяви самият той пред БЛИЦ минути след срещата му с ръководството на клуба. Младият специалист, извършил чудото, спечелвайки купата на България със “зелените”, даде кратко интервю.

- Илиане, как премина срещата ти с ръководството на Берое?
-Приключихме преди малко. Сбогувахме се и вече не съм треньор на Берое. Може да се каже, че от този момент съм без отбор.
 
-Коя е причината за раздялата?
-Предполагам може да се досетите. Един човек по-рано днес направи изявление по мой адрес...

-Имаш предвид Дамян Георгиев...
-...Точно така. След като повече ми няма доверие, защо е необходимо да оставам. Аз дадох всичко от себе си, преглътнах много неща – още от зимната пауза. Тогава същият този човек искаше да продаде голяма част от футболистите. Момчетата обаче останаха и видяхте какво направихме през пролетта – спечелихме купата на България.

- Непосредствено след края на първенството отново се заговори, че напускаш. Ти остана, но ето че сега, ден преди началото на подготовката, си тръгваш.
-Така е. Но сега решението ми е окончателно. Този път си тръгвам завинаги!

-Ако обаче феновете надигнат глава и поискат ти да се върнеш, а ръководството отново те покани под техния натиск, тогава как ще реагираш?
-Вижте, аз обичам да гледам на реалните неща. На това, което се случва в момента – без условности и предположения. Излишно е да напомням какво е мнението ми към публиката на Берое. Тя ни помогна много да спечелим купата – винаги е била с нас в трудните моменти. Но вече няма връщане назад.

-Оттук накъде?...
-Първо искам да си отпочина. Имам нужда от спокойствие след тежките месеци. Настъпи моментът, когато ще отделя повече време на семейството ми, моите близки и приятели.

-Не съжаляваш ли, че няма да водиш Берое в евротурнирите, след като ти самият изкова този успех?
-Ами такъв е животът! Аз от сърце желая много радост и победи на новия треньор. Дано достоен човек дойде на моето място.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ