Треньорът на Верея Илиан Илиев взе отношение по горещата тема с треньорския пост в Левски. Специалистът води за кратко "сините" през сезон 2012/13, но бе освободен. Той си припомни, че и тогава на "Герена" са водили разговори с други треньори зад гърба на настоящия наставник и окачестви това като "крайно неприятно".

Както е известно, съвсем скоро Левски ще има нов треньор. Днес 26-кратните шампиони преговаряха с Авраам Грант, а в следващите дни ще сторят това и с Делио Роси. 

"Аз бях в подобна ситуация при Левски. И при мен се спрягаха разни хора (за треньорския пост – б.р.). Не е хубаво това, но трябва да се свиква. Знаех, че са водили разговори с някои хора още през зимата. Не е приятно. Казвам го, въпреки че с треньора на Левски отношенията ни се развалиха, тъй като разбрах някои неща. Не пожелавам на никого това. Най-нормалното нещо е да излезе някой и да каже, защото треньорът го преживява това нещо. Важно е и как хората в съблекалнята го гледат. Не е хубаво за нито един клуб". сподели Илиев.

Относно победата на настоящия му тим с 1:0 над Етър, той сподели: "Доволен съм от победата. Гледахме мача си срещу Черно море и видяхме абсурдните ни грешки в защита. Мисля, че си взехме всички поуки. Днес имахме някои добри ситуации за гол, но пропуснахме. Радвам се, че в края все пак вкарахме. Естествено има какво да се желаел. Имахме десетки бързи атаки, които не завършихме както трябва. Акцентът все пак бе в дефанзивен план, където не допуснахме грешки. Малко трябва да променяме мисленето на футболистите, които трябва да поглеждат по-често към противниковата врата, но въпреки всичко съм доволен от днес.”

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма