Старши треньорът на Берое Илиан Илиев е категоричен, че отборът първо трябва да направи лятната си селекция преди да си поставя цели за следващия сезон. Специалистът добави, че бившият национал Живко Желев може да подсили тима, но засега все още се водят преговори.

“Ще видим дали ще освободим още футболисти. Не сме взели никой, за да започнем да освобождаваме. Петимата футболисти не са освободени, просто не са им предложени нови договори. Има разлика. За момента не сме мислили да освобождаваме други, т.к. не сме взели нито един нов футболист. За футболистите под наем важи същото. И за тях ще преценяваме според това какво ще вземем. Сега групата намалява. Има време, казахме няма да бързаме. Лошото е, че като не бързаме другите ни изпреварват. Със Симеон Мечев е същото. Сега е с националният отбор. Искам да говоря с него лично. На този етап по-важно е да видим какво ще вземем, защото е най-лесно да се разделяш и после примерно да се чудим как да съберем хора”, заяви Илиан Илиев пред “Beroe Online”.

“Събираме се на 22 юни и от 26 юни отиваме в Панагюрище. След това планираме лагер в Сърбия. Датата за заминаване, ако се одобрят условията от ръководството е 17 юли, като лагера ще е до 28 юли. Там ще изиграем четири контроли. Дали сме датите – 20-ти, 23-ти, 25-ти и 27-ми юли. Има възможност да се направи контрола с един силен гръцки отбор, които обичат да ходят там на лагер. Нека не говорим с имена предварително. На последният ден от подготовката в Панагюрище ще изиграем първата си контрола. Ще ви излъжа за датата, но става въпрос за петък сутринта (бел. авт. 8 юли)”, уточни Илиев подробностите около подготовката.

“Тодор Христов е наш футболист и няма какво да коментираме. Водим преговори за нови футболисти. Няма какво да се лъжем. Симеон Райков, който отиде в Левски ни обеща, че ако не отиде в чужбина, ще дойде при нас. Видяхте какво стана. Разбрах, че е подписал с Левски. Няма лошо. Така е предпочело момчето. Със сигурност дразнителя Левски за него е по-голям. Некоректното е, че не се обади, за да знаем, а не да научаваме от пресата. Млади момчета, сигурно в бъдеще ще се научат как се процедира при нормални човешки отношения. А това са нормални човешки отношения, като обещаеш нещо и не можеш да го изпълниш да се обадиш, да кажеш „извинявам се, предпочитам нещо друго”, каза още наставникът.

“Със сигурност на 22 юни трябва да има нови попълнения. Във всяка зона ще ни трябват по 1-2 човека. Има шанс за Живко Желев и Янко Вълканов, всичко е въпрос на преговори. Като решим на кой ще се спрем там вече ръководството отговаря, не аз. Като стане теренът за тренировки ще разполагаме с него, като не стане не разполагаме с него. Амбициите ни през новият сезон не са свързани само с терена, а са свързани с това какви хора ще вземем. Така, че нека да видим какво ще вземем. Казах ви вече, че с един човек не успяхме да подпишем. Има още 2-3 имена, които сме дали на ръководството. Знам, че не е лесно. След като станат факт тези неща може да говорим за амбиции. Дори на 22-ри не може да говорим за амбиции, но принципно ще имаме някаква яснота дали сме се подсилили или пак сме на същото ниво. Не казвам, че е слабо нивото, но винаги искаш да освежиш с нещо ново отбора. Слави Жеков си започва с нас. Знаем, че няма да е на 100% готов за упражнения с топка. Днес беше при д-р Тони Георгиев и няма проблеми и с двете колена, т.к. знаете на каква възраст е и са поизносени. Ако се стегне мускулатурата няма да има проблеми да ни помогне”, завърши специалистът. /БЛИЦ