Националният отбор на България ще бъде лишен от футболисти на Лудогорец за предстоящите контроли с Румъния и Словения. Селекционерът Илиан Илиев изпрати повиквателни на Антон Недялков, Спас Делев и Тодор Неделев за срещите през юни срещу участниците на Евро 2024.

В Разград са взели решение да не пуснат триото, твърди "Труд". Шампионите ще платят компенсация за решението си. Желанието на "орлите" е техните играчи да имат достатъчно почивка след края на тежкия сезон, за да бъдат на линия за старта на новия и предстоящите двубои от квалификациите на Шампионската лига.

В предаването "Арена спорт" по БНТ Илиан Илиев загатна, че има проблем преди контролите. "На 30 или 31 май ще дадем пресконференция в БФС, има неща, които не са приятни", лаконичен бе Илиев.

Така списъкът му с играчи, които отпадат от сметките му, набъбна до петима. По-рано тази седмица стана ясно, че Петко Христов от Специя и Лукас Петков от Гройтер Фюрт са със здравословни проблеми и отпадат от разширения състав. Така селекционерът е принуден най-късно в понеделник да обяви имената на техните заместници. Първият мач е с Румъния на 4 юни в Букурещ, а 4 дни по-късно гостуваме на Словения в Любляна.