Илиан Илиев едва коментира победата с 1:0 срещу Литекс в първи четвъртфинал за Купата на България. Наставникът нямаше глас, след като явно през цялото време е наставлявал футболистите си. В края на двубоя настъпи скандал, след като съдията Ахмед Ахмед промени няколко пъти решението си след гол на Литекс. Първо попадението беше отменено, след това зачетено, но играчите на “Левски” го наобиколиха и Ахмед в крайна сметка реши – без гол за Литекс.

“Мисля, че съдията свири още преди топката да беше влязла във вратата. Не видях ситуацията, но съдията даде фаул преди гола”, коментира Илиан Илиев.

“Поздравявам момчетата за характера. Видяхте какво се написа в пресата след загубата от “Ботев”. Такъв негативизъм, не е нормално. Видяхте един отбор, който излиза днес освободен да играе, при тях няма напрежение. Мога да помоля хората, дали умишлено, или така са свикнали през годините, да ни оставят да свърши сезонът. После да правят, каквото искат. За мен тези футболисти имат качества. След първата загуба сме на две точки от първия и се опитват да ни вкарат в тази дупка, в която опитаха да ни вкарат след две загуби през първия полусезон”, заяви наставникът./БЛИЦ