Треньорът на "Левски" Илиан Илиев се закани на следващия противник - "Ботев" (Пловдив). "Сините" гостуват на "канарчетата" идната събота (9 март) от 15:00 часа, като варненецът изтъкна, че като футболист ги е побеждавал с 6:1. Илиев визираше мача от 1994 година, когато "сините" начело с Георги Василев-Гочето разбиват "Ботев", като едно от попаденията тогава бележи именно настоящият наставник на "Левски". В предаването "Пред банята" по ТВ7 Илиев говори и за вчерашния успех на отбора му с 2:0 над Черноморец в Бургас, както и по други актуални теми. Той не води "сините" в срещата на "Лазур", тъй като имаше да изтърпява наказание от есента. Именно заради забраната Илиев чак сега направи коментара си за победата над "акулите".

"Знаете, че нямах право да говоря след мача. Достатъчно наши треньори и играчи се изказаха, нямам какво да добавя. Изиграхме добре тактически мача. Имахме труден съперник. Тази събота ни предстои друг тежък мач, вече мислим за "Ботев". Мисля, че ще е коренно различно срещу тях. "Ботев" е домакин и очаквам да играе по-отворено за разлика от Черноморец", каза Илиан Илиев, а на въпрос какво си спомня от неговите мачове срещу "канарчетата", отговори: "По мое време ставаха страхотни мачове между "Левски" и "Ботев". Те също имаха много добри футболисти. От срещите у дома си спомням отлично за победата ни с 6:1. Тогава много ги бихме. Иначе в Пловдив съм падал от тях с 0:3."

"Вчера срещу Черноморец нямаше новости в схемата ни. Бяхме взели някакви мерки по-различни от друг път, тъй като те играят с петима в защита, с четирима в халфовата линия и с един отпред, така че това бе новост. Променихме нещо поради начина на играта им. Не искам да коментирам детайлно представянето на всеки от футболистите ни, не е коректно. Привлякохме хора, за да имаме по-голяма дълбочина в състава, опции и конкуренция. Вече няма стари и нови. В "Левски" всеки трябва да е готов да помогне по всяко време. Няма какво да ги коментираме като отделни личности. Въпросът е като цяло "Левски" да стоим добре и да играе добър футбол", продължи Илиан Илиев.

"Имам по-особено мнение за първите 15 минути на второто полувреме, но ще го кажа на футболистите на разбора. Не бива да допускаме такива моменти, но няма смисъл да коментираме сега. Нормално е като работиш над половин година с един отбор, да знаят какво имаш предвид. Всички искаме да вкарваме още голове, не можехме, но от тази гледна точка има израстване. За мен мача е затворен, когато поведем с 3:0", добави наставникът на "Левски".

"Трябва да имаме самочувствие. Когато ние играем, диктуваме темпото и нямаме притеснение, нещата се получават", каза още Илиан Илиев.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ