Треньорът на Берое Илиан Илиев заяви след равенството 1:1 срещу Локомотив (Пловдив), че тимът му няма да се отпусне докато не си гарантира и на теория оставането в "А" група. Специалистът припомни случката от преди 3 години, когато Берое се спаси от изпадане, но след края на първенството БФС се сети, че има нещо нередно в мача между Марек и Беласица, след което беше присъдена служебна победа на петричани и отборът от Стара Загора се озова в "Б" група.

"Наистина е лошо да ти изравнят в последните минути, особено като се има предвид, че имахме ситуации за втори гол. Това, че ни изравниха, и последните 20 минути владееха топката, не е изненадващо. Ние играем с почти един състав, а и този сгъстен цикъл ни се отразява", каза Илиев след мача от 22-ия кръг.

Наставникът на Берое обяви, че според него положението при дузпата в полза на Локо (Пд) е било извън наказателното поле и съдията Вихрен Манев е ударил рамо на "смърфовете".

На въпрос дали е спокоен, че тимът му има доста точки преднина в борбата за оцеляване, Илиев отговори: "Стига глупости. Преди 3 години преживях това нещо - празнувахме оставането, а след това изпаднахме. Докато не се спасим и на теория, няма да се отпуснем, тъй като няма нищо сигурно."