Селекционерът на България – Илиан Илиев, сподели, че причината родните „лъвове“ да не победят Беларус (0:0) се крие във вратаря на противника - Фьодор Лапоухов. Илиев каза, че на отбора му липсва малко класа и самочувствие в завършващата фаза. Според наставника съдийството е можело да бъде и по-добро, а червеният картон на Филип Кръстев е бил пресилен.

„Вратарят им се представи на високо ниво, особено през първото полувреме. След като останахме с човек по-малко, пак търсихме гола, но не успяхме да отбележим. Планът го направихме. Въртяхме фланговете, търсихме празните пространства. Първото полувреме ги нямаше. Можеше да сме по-агресивни. Имахме ситуации, които трябваше да завършим с повече самочувствие. Има следващи мачове, в които трябва да коригираме и да побеждаваме“, започна Илиев.

„Идеята на 3-5-2 е да сменяме бързо фланговете. Помагахме на притивника „да затваря“. Направихме почти всичко, имаше моменти на класа и представянето на техния вратар“, оправда се Илиев.

„Способни сме на такива мачове и да ни вкарат. Останахме с човек по-малко. Пак потърсихме гола, но не успяхме. Северна Ирландия са победили Люксембург, но сега групата е отворена. Надявам се доста хора да дойдат и да победим“, продължи селекционерът.

„Гледал съм и по-добри съдийства. Нека не влизаме в тая посока. Трябва да се знае кога е фал, да спира опасна атака и кога е просто фал. Малко беше пресилен картонът. Като цяло, правехме това, което искахме. Трябва повече самочувствие и класа в завършващата фаза“, завърши Илиев.