Още двама футболисти ще започнат подготовка с Берое утре. Става дума за бившите юноши на отбора - Иван Канев и Иван Чергев. Те ще преминат пробен период в тима, като наставникът Илиан Илиев ще прецени дали ще останат в състава след това, информира Beroe Online. И двамата последно играха в третодивизионния Ботев (Гълъбово).

Иван Канев е роден на 21 декември 1984 г. в Стара Загора. Висок е 175 см, а тежи 70 кг. Юноша е на Берое, като в последните години игра за Локомотив (Стара Загора), където дори бе капитан на отбора, а след разпадането на отбора продължи кариерата си в Ботев (Гълъбово). Брат му Теньо също е играл в Берое, като той носи дълги години "зелената" фланелка след 1999 г. Иван Канев е преминал през всичките юношески формации в Берое. Първия му мъжки отбор е Берое АКБ (сега Миньор Раднево), след това премина в отбора на Локомотив. Играе на поста дефанзивен халф.

Иван Чергев играе като централен нападател или атакуващ халф. Роден е на 21 март 1987 г. Висок е 180 см, тежи 77 кг. Част е от отбора на Живко Миренски, който преди години стигна до четвъртото място в България за юноши старша възраст. След като не успя да се наложи в Берое Чергев премина в Локомотив (Стара Загора), а от този сезон е в Ботев (Гълъбово). Чергев бе считан за един от най-талантливите млади нападатели в школата на Берое, но до този момент не получи шанс да докаже, че е така. Той ще трябва да бъде конкуренция в атака на Георги Андонов и Атанас Апостолов, които останаха единствените офанзивни футболисти в отбора след напускането на опитните Захари Димитров и Ивайло Паргов.

През сезон 2006/07 Иван Канев бе определен за играч на сезона в Локомотив (Стара Загора), а същата година Иван Чергев бе определен за най-проспериращ млад футболист на отбора.

Така групата на Берое стана 27 футболисти и това ще бъдат играчите, които ще пътуват за първия подготвителен лагер в Турция идната събота:

Вратари: Боян Пейков, Пламен Петров, Теодор Скорчев

Защитници: Атанас Атанасов, Георги Динков, Димитър Вакавлиев, Здравко Илиев, Иво Иванов, Мирослав Енчев, Николай Янков, Павел Ковачев, Стелиян Попчев, Тодор Тодоров

Полузащиници: Антонио Хаджииванов, Георги Божанов, Диан Генчев, Дончо Атанасов, Емил Рачев, Иван Канев, Искрен Писаров, Костадин Видолов, Петър Костадинов, Симеон Минчев, Слави Жеков

Нападатели: Атанас Апостолов, Георги Андонов, Иван Чергев