Българската федерация по художествена гимнастика представи днес новия си генерален спонсор. Това е фирмата “Дънди Прешас Метал”. Канадската компания от повече от една година си партнира с клуба на Илиана Раева, а сега ще помага и на федерацията. По този повод председателят на родната художествена гимнастика Мария Гигова заедно с Илиана Раева дадоха пресконференция. На нея присъства заместник министъра на спорта доц. Лазар Каменов и представители на спонсора. Благодарение на средствата, осигурени от фирмата, българската федерация по гимнастика приема Световната купа в началото на май. Заедно с важното състезание Илиана Раева и компания организират турнир “Дънди Къп”, който също ще има награден фонд и ще предшества Световната купа.

“Ако е имало томахавки, а аз мисля, че не е имало, са заровени. Г-жа Гигова знае, че винаги казвам това, което мисля. Никога не слагам личните си отношения пред това да развиваме спорта. Тя е направила твърде много за художествената гимнастика и винаги се стремя да намеря начин да работим заедно”, заяви Илиана Раева на днешната си пресконференция.

“Помощта на Дънди ни позволява нестандартно и интересно откриване на Купата. Ще честваме 60 години от създаване на федерацията по художествена гимнастика. Ще бъдат поканени всички бивши и настоящи деятели, всички “златни момичета”. Покана вече е получила и Мария Шишковска – президент на Техническия комитет към Международната федерация. Тя ще чества 40-годишнина от своята съдийска кариера. Част от парите за Световната купа са осигурени и от министерството на спорта. Атмосферата ще бъде съвсем различна, ще има шоу елементи, организацията ще бъде на супер ниво”, допълни чаровната специалистка.

Мария Гигова уточни, че билети ще има само за финалния ден от Световната купа – 5 май. Те ще бъдат на цена между 3 и 9 лева. В останалите дни на състезанието входът ще бъде свободен./БЛИЦ