Треньорът на Берое Илиан Илиев очаква тежък мач с Калиакра. Двубоят от 5-ия кръг на "А" група е в събота от 19:00 часа в Каварна, като и двата тима все още нямат спечелена нито точка този сезон.

Илиев няма да разчита на опитния халф Диан Генчев за тежкото гостуване. На една от тренировките преди дни полузащитникът е получил разтежение, което го извади от състава. За мача в Каварна е наказан дясното крило Петър Димитров, който си изпроси глупав червен картон при домакинската загуба с 1:2 от Черноморец. Димитров ще понесе и финансова санкция от ръководството, въпреки че се извини на съотборниците си за постъпката.

"Всички знаем класирането, но разликата е, че ние не сме свикнали да бъдем в края на класирането, докато футболистите на Калиакра и през миналия сезон до последно се бориха да останат в групата. Съперникът ни има различен състав и начин на игра от миналия сезон, защото привлякоха няколко нови футболисти. Но се познаваме добре", заяви Илиев на пресконференцията си преди двубоя.

Спецът изгледа на живо загубата на Калиакра с 0:2 от Локомотив (Пловдив). Заради наказание на "смърфовете" срещата се игра в Стара Загора преди паузата. Илиев каза, че е наясно със силните и слабите страни на тима от Каварна.

"Каквото и да се случи в Каварна, има следващ мач, а до края на полусезона не могат да се правят генерални изводи. След неговия край ще седнем и ще обсъдим ситуацията и дотогава ще знаем колко точки ще сме спечелили", каза още Илиев.

Той за първи път сподели, че целта пред Берое този сезон е влизане в шестицата - "Но при сегашната ситуация няма как да стане. Миналия сезон имахме цел класиране в осмицата, а завършихме на седмо място. Но до края остават доста мачове да се изиграят и всичко може да се случи."