„Очаква ни труден мач срещу Миньор - те се намират в тежка ситуация, която не отговаря на класата им. Както се казва – отборът е ранен и ще направи всичко, за да се изправи на крака. Публиката на перничани ще ентусиазирана, тъй като отборът най-после ще играе на собствения си стадион. Мачове, като този с Миньор са трудни най вече за тях, но ще има напрежение и в двата лагера", заяви старши треньорът на Берое Илиан Илиев на днешната пресконференция.
 
Както е известно, Миньор все още няма спечелена точка и заема последното място. “Зелените” са трети с актив от 13 точки. Мачът в Перник е в събота от 16 часа.
 
Капитанът на беройци Слави Жеков със сигурност пропуска двубоя заради контузия. Поради същата причина от групата отпадат полузащитникът Георги Божанов и бранителят Здравко Илиев. В състава на „зелено-белите" се връща опорният халф Петър Костадинов.
 
Членът на управителния съвет на ПФК Берое Михаил Боендруков заяви, че от финансова гледна точка в клуба всичко е наред. „Резултатите на отбора показват, че нямаме финансови проблеми и че всико се изплаща навреме. Обнадежден съм за тима, но нека твърдо да стоим на земята", призова Боендруков.