Треньорът на Берое Илиан Илиев реши да не включва Мартин Теменлиев в групата за втория подготвителен лагер в турския курорт Алания. Вратарят има травма и остава да се лекува в Стара Загора.

Теменлиев се контузи по време на тренировка и пропусна двете контроли срещу Нефтчи (Баку) (1:1) и Заглембе (Любин) (1:0).

На втория си лагер в Алания Берое ще разполага с двама вратари – Ивайло Иванов и Теодор Скорчев. Тимът заминава отново в Турция на 1 февруари сутринта.

Берое пак ще се настани в хотел "Алайе Резорт". Тепърва ще се търсят съперници за контроли, като не е изключено отбора да играе и с български тимове. По това време в Турция са Лудогорец (Анталия), ЦСКА (Анталия), "Левски" (Анталия), Славия (Анталия), Локо Пд (Анталия), Литекс (Анталия), Черно море (Алания), Миньор Пк (Алания).

Групата на Берое за втория лагер в Алания:
Вратари: Ивайло Иванов, Теодор Скорчев
Защитници: Ваня Джаферович, Владимир Зафиров, Владислав Ямуков, Здравко Илиев, Веселин Пенев, Мирослав Енчев, Димитър Везалов, Дюдоне Овона
Полузащитници и нападатели: Виктор Софрониев, Васил Велев, Елиас Да Силва, Слави Жеков, Ричард Еромоигбе, Милен Танев, Антонио Ливраменто, Искрен Писаров, Атанас Чипилов, Давид Каядо, Иван Горанов, Рангел Абушев, Емил Ангелов