Треньорът на Берое Илиан Илиев потвърди новината на БЛИЦ, че окончателно зарязва отбора при загуба от ЦСКА в събота.

След проведените срещи вчера и днес ръководството на клуба и треньорът взеха решение той да остане и за двубоя с "армейците". Илиев поиска от ръководството да се разделят като логична мярка след петте поредни загуби, пише Beroe Online. Спецът е твърдо убеден, че е нужна промяна в съблекалнята, за да могат играчите да излязат от кризата.

"Не искам да злоупотребявам с доверието и обичта на феновете на Берое. Те застанаха зад мен в труден момент, но е очевидно, че е нужна някаква промяна", обясни треньорът на ръководството на клуба.

Той сподели също, че след срещата в Каварна (б.а. - загубата с 1:3 от Калиакра) е бил убеден, че само неговата смяна може да доведе до някакъв импулс в отбора, защото с влизането на нов човек в съблекалнята футболистите ще подходят по-отговорно и с повече себераздаване в тренировките и мачовете.

"Не съм човек, който не може да носи отговорност. Според мен най-доброто за отбора е да се разделим", изтъкна Илиев.

Въпреки това ръководството застана твърдо зад него и го убеди, че трябва да остане поне до мача с ЦСКА. След обмисляне Илиев в крайна сметка склони да води тима и в събота.

"Ръководството е право, че би било безотговорно да си тръгна днес. Затова ще водя отбора и в мача с ЦСКА", обясни треньорът.

"Единственото, което може да промени решението ми да напусна, е в срещата с ЦСКА да покажем поне малко от това, което показвахме предните години. Ако продължаваме по същия начин, няма смисъл да продължаваме да се мъчим взаимно", добави Илиев.

Треньорът отново изтъкна, че той е причината за загубите на отбора.