Треньорът на Берое Илиан Илиев очаква трудно гостуване на Литекс, който снощи отпадна от Шампионската лига след две загуби от Висла (Краков) - 1:2 в Ловеч и 1:3 в Полша. Тимът от Стара Загора гостува на "оранжевите" в мач от първия кръг на "А" група, който е в неделя от 20:00 часа.

"Трудно ще бъде, но от друга страна е хубаво, че теренът в Ловеч е в перфектно състояние. Това ще предразполага да играем добър футбол", сподели Илиев.

До последния момент централният защитник Янко Вълканов, който наскоро подписа договор за 1 година с Берое, не е сигурен за мача срещу Литекс. Причината е, че под Аязмото все още не са получили жълтата му карта от Беларус, където за последно Вълканов игра - за Динамо (Минск).
Илиев заяви, че все още не може да прецени в какво функционално състояние е бранителят, който тренира едва от 10-ина дни с Берое.

"Имаме проблем с Вълканов, още чакаме жълтата му карта и не можем да го картотекираме. Все още не сме го виждали в игра, но определено ще ни бъде полезен", смята треньорът.

Очаквано 29-годишният сръбски халф Станкович не попадна в групата за мача в Ловеч. Причината е, че той все още няма издадена работна виза и затова е в родината си, където поддържа форма по специално изготвена програма.

Халфът Милен Танев, който от 20 дни е с шина на ръката си заради счупена костица, до последния момент ще бъде под въпрос за гостуването на Литекс.

"Милен тренира. Ще видим на последното занимание преди отпътуването в какво състояние е и може да попадне в групата", каза Илиев.