Треньорът на "Левски" Илиан Илиев ще остави бразилската перла Марсиньо на пейката за мача с Миньор. От началото на сезона кариоката показва изключително слаба игра и в бъдеще ще е със статут на резерва. Марсиньо разочарова срещу ЦСКА и дори в двубоя за Купата на България срещу Пирин (Разлог). Именно заради това Илиан ще го извади от състава за мача с Миньор.

При това положение пред треньорския щаб стоят два варианта за мача в Перник. Единият е Илиев да заложи отново на 4-4-2 с Жоао Силва и Базил де Карвальо в атака. Другият е "Левски" да играе в обичайната си система 4-2-3-1, като мястото на Марсиньо да бъде заето от Христо Йовов или Роман Прохазка.

”Искам отборът да играе така, както онзи тим, когато аз бях футболист и постигахме наистина впечатляващи резултати. Имам предвид да играем атакуващо, да създаваме положения, да вкарваме голове... Имахме 2-3 мача, в които го показахме. С “Ботев” (Пд) и Черно море поведохме с 2:0-3:0, което е добре за публиката и настроението на футболистите. Не говоря за титли, купи и т.н. Искам това нещо да постигнем и да играем атакуващо. Отборите, когато дойдат на "Георги Аспарухов", да се страхуват и да изпадат в паника. Другото само ще дойде”, заяви Илиан Илиев за сайта fondsectorb.com.