Треньорите в Черноморец Илия Груев и Йончо Арсов посетиха базата на немкия Шалке. „Визитата на Шалке ни донесе голяма полза. Домакините бяха толкова отзивчиви, че ни осигуриха достъп навсякъде, дори и в кухнята им”, заяви Груев след едноседмичния си престой в Гелзенкирхен. Гостуването бе уредено посредством приятелските връзки между наставниците на „акулите” Красимир Балъков и на Шалке Феликс Магат, които работеха преди време в екип в Щутгарт.

Груев и Арсов проследиха тренировките и две контроли на немския гранд, а после и възстановяването на футболистите. Те имаха разговори с Магат и седемте му помощници. Един от тях – Айкхорн, е бил треньор на Груев, когато той играеше в Дуисбург.

„Най-силно впечатление ни направи перфектната координация и комуникация между звената в клуба. В тренировъчния процес видяхме някои новости за подобряване на кондицията на играчите. За нас най-важен си остава прекият контакт с пълния професионализъм в Шалке", завърши Груев.

Освен двамата асистенти на Балъков, в Гелзенкирхен за една седмица на проби бяха футболистите Костадин Дяков и Александър Стоймирович./БЛИЦ