БЛИЦ пита: Как ще завърши срещата ни с Унгария?

Полузащитникът на националния отбор на България Илия Груев говори на пресконференция преди гостуването на Унгария в среща от европейските квалификации. Двубоят е утре на „Пушкаш Арена“ от 21:45ч. българско време.

„Очаквам динамичен мач, имат добри футболисти, които са тактически добре подготвени. Някои играчи играят в Бундеслигата и ги познавам. Трябва да се радваме, стадионът ще е пълен, за такива мачове играем. Това ще е най-трудният ни съперник“, започна Груев.

„Собослай е много добър футболист, много е класен. Трябва да внимаваме с ударите му отдалеч, той ги умее. Вили Орбан от Лайпциг и Роланд Салай от Фрайбург също са много добри футболисти. За нас е важно да играем нашия футбол и да се концентрираме напълно върху нас и да не мислим за Унгария“, продължи полузащитникът.

„Беше жалко, че паднахме в предния мач. Искахме много да бием, заслужавахме да бием. Много ясно, че искаме да се реваншираме. Най-важното е резултатът. Искаме да играем и добре, но ако загубиш, никой няма да те пита как си играл“, допълни той.

„В Германия са пълни стадионите, знам как се играе на такава атмосфера. Ще ни пресират на моменти високо и това ще вдигне публиката. Тези 10-15 минути трябва да ги преодолеем. Не трябва да се концентрираме върху феновете“, завърши Илия Груев.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024