Бившият вратар на ЦСКА и настоящ член на УС на "Ботев" (Враца) Илия Вълов сподели пред "Тема Спорт", че Варела притежава качества, които далеч превишават нивото на българското първенство. Той изрази надежда, че уругваецът в крайна сметка ще предпочете да остане на стадион "Христо Ботев".

"Игнасио Варела е футболист, който притежава уникални качества. Гледал съм го на всички тренировки от първия му ден в България. Мога да кажа, че нашето първенство му е тясно.

Умее перфектно да задържа топката, борави еднакво добре и с двата крака. Това се среща все по-рядко в съвременния футбол.

Притежава много добра техника, дриблира чудесно и не на последно място е много бърз. Има фантазия за играта и е способен да направи интересни неща с топка в крака. Ако трябва да съм честен, се питам кой го е довел в България и как въобще е склонил да дойде тук. Аз не бях виждал скоро такъв футболист по нашите терени.

Голямо предимство при него също така е, че може да играе еднакво добре и по лявото, и по дясното крило. Въобще може да бъде полезен във всички зони на атаката. Единственият минус, който съм видял при него, е, че понякога не показва на мачовете това, което демонстрира на тренировките", заяви Вълов.

Припомняме, интерес към футболиста проявява ЦСКА. Дори от Италия обявиха, че клубът му Палермо е позволил той да заиграе при "червените" през пролетта.