Страхотната игра на Илиян Мицански в последните седмици му донесе ново признание. Българският нападател на Заглебие (Любин) спечели убедително приза за футболист на месеца в първенството на Полша. Бившият младежки национал наниза 6 гола през март и изведе "оранжевите" от дъното на таблицата до 7-ото място, което заемат в момента.

Мицански стана безапелационен победител в анкетата за играч на месеца, като получи 19 от възможни 32 гласа. В допитването по традиция участват старши треньорите и капитаните на всички 16 отбора от Екстракласата. Постижението на българина е забележително, тъй като до момента никой не е събирал толкова много гласове.

Сайтът на Заглебие съобщи, че Мицански ще бъде официално награден на 23 април, когато отборът е домакин на Шльонск (Вроцлав).

Междувременно всички двубои от 24-ия кръг на първенството в Полша бяха отложени заради самолетната катастрофа край руския град Смоленск, при която загинаха президентът на страната Лех Качински и голяма част от политическия елита на Полша./БЛИЦ