Бившият защитник на „Левски” Илиян Стоянов смята, че Наско Сираков е най-добрият спортен директор в България. Според Коловати пък Базил Де Карвальо ще бъде герой за „сините” в дербито срещу ЦСКА тази събота от 16:00 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

"Този пост спортен директор не е строго регламентиран в България. Занаятът го владее Наско Сираков. Друг - не знам. Забелязвам, че го критикуват хора, които не са работили с него. Следя нещата в българския футбол. Сираков като влезе в съблекалнята - всички стоят мирно и треперят. Ето това го няма сега. Извън терена с него си имахме приказка, шегувахме сме. Но в работата той ни уважаваше, а ние му имахме респект. Аз бях наказан да гледам видео, помните това. Но беше ясно - каквото и да реши треньорът Мъри Стоилов, директорът Сираков го подкрепяше. Какви са сега тези отношения, тоя казал това, оня онова и постоянно се плетат интриги. Никакви правила и йерархия не се спазват, такова усещане имам", коментира Коловати пред „Тема Спорт”.

"Надявам се „Левски” да спечели. Ясно е, че в дербито няма фаворити, но отстрани изглежда, че сините са по-добри. Този мач е различен от всичко останали. Лично аз никога не съм имал нужда от мотивация, не съм мислил за пари и каквото и да е друго, освен да спечелим. ЦСКА е дразнител, който трябва да бъде бит, както всеки друг съперник на „Левски”. Според мен Карвальо ще бъде герой. Все пак той е голмайстор на Левски и на първенството. Плюс обаче е връщането на Пелето, както и Христо Йовов", сподели очакванията си Стоянов за дербито.

"Най-любимото ми дерби е онзи мач за Купата на "Армията", когато ги бихме с гола на Мендоса. Тогава бяхме аутсайдери, имахме проблеми с контузени, наказани. Георги Марков игра централен нападател и отзад ни се отвори доста работа. В крайна сметка измъкнахме победа и после спечелихме Купата", допълни бранителят.