Илияна Раева направи страхотен предизборен трик. Бившата гимнастичка номинира за заместник-председател на своята партия “Обединена България”. Съпругата на Наско Сираков обяви номинацията в своята лична страница в социалната мрежа. БЛИЦ публикува без редакционна намеса изявлението на Танев.

“Уважаеми сънародници, бих желал в това кратко обръщение към вас да обясня мотивите за моето участие в "Обединена България" и нейния Национален съвет. През всичките тези години на преход съм се стремял да стоя встрани от всякакви политически интереси, амбиции и участия в политически формации, но никога не съм оставал безразличен към процесите, които са се случвали в нашата страна и проблемите, съпътстващи нашия народ. Въпреки че 13 години аз и моето семейство живеем извън България, не съм прекъсвал връзката с моята Родина, още повече, че част от моя бизнес като футболен агент и интересите ми в спортните телевизионни права и реклами са на територията на нашата страна.Приех персоналната покана от лидера на "Обединена България” Илияна Раева да съм част от проекта и да участвам в Националния съвет поради следните мотиви:

1. Имам убеждението, че тази новосформирана политическа партия няма да спекулира с ежедневните проблеми на хората в името на собствени интереси, а ще се стреми да ги решава. Ще има необходимата политическа отговорност да изпълнява поетите обещения и ангажименти за по-добър живот на своите сънародници.

2. Лидерът на партията Илияна Раева, която имам удовоствието да познавам лично близо 30 години е достатъчен гарант за прозрачността на идеите и работата на партията. Със сигурност както при нея, така и при мен няма личен икономически мотив за сформиране и участие в "Обединена България”.

3. Смятам, че с моя опит в спорта ще бъда полезен и ще се справя с основния ангажимент, поет от мен за създаване на сериозен проект относно развитието на физическото възпитание и спорта в България. Ще използвам всички мои контакти, както в България, така и извън нея, за сформиране на екип от специалисти за създаването и реализирането на една сериозна програма в училищата относно физическото възпитание, както и необходимата система и свързаните с нея механизми за развитието на аматьорския спорт и високото спортно майсторство. Не може в една европейска страна спортът да е притиснат тотално в ъгъла и да се чувства като отритнато сираче. Има достатъчно възможности за по-добра организация, финансиране и самофинансиране, неща които вече съм обмислял, коментирал и получил първоначална информация относно опита на водещите европейски държави. Имам чувството, че болшинството от нашите политици не са наясно, че една държава без спорт и култура не е никаква държава. Да не забравяме също така, че успехите на български спортисти на европейско и световно ниво са най-добрата реклама на нашата страна. Успехи, които дават необходимото самочувствие на една нация.

В името на гореизложеното ще вложа целия мой опит и усилия тези неща да се случат. Залагам цялата си репутация и авторитет зад спортния проект на ПП „ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ” и за нейното развитие като цяло в политическия живот на страната с една единствена цел, по-качествен живот на нашия народ.