Треньорът на Черно море Георги Иванов коментира“Ако ти беше директор на “Левски”, щеше ли да приемеш оставката на Илиан Илиев?”: “Ще кажа само, че честата смяна на треньорите по никакъв начин не е добре нито за клуба, нито за футболистите.”

“В треньорската професия няма лесно. На “Герена” напрежението е по-голямо. В черно море също го има, но не ми прави такова впечатление. Свикнал съм. Все пак в “Левски” съм бил футболист, треньор, директор. Сега напрежението не ми влия по никакъв начин. Единствено ме интересува, че влизаме в зоната на изпадащите с негативните резултати”, добавя треньорът.
предстоящия мач с “Левски”. Двубоят е в събота (30 март) от 15:00 часа във Варна. Черно море наниза четири поредни загуби, откакто Гонзо е треньор и двубоят в събота е важен и за двата отбора.

“За моята съдба не се притеснявам. Категорично мога да кажа, че не се притеснявам за това дали ще продължа да бъда треньор на Черно море, или не. Аз правя каквото трябва, пък да става каквото ще. Не си задавам въпроса дали след двубоя ще остана на работа във Варна. Ръководството не ми е поставяло ултиматум за задължителна победа над “Левски”. Не съм и провеждал подобен тип разговор”, заяви Гонзо в интервю пред “Меридиан Мач”.

“Истината е, че преди всичко мачът е много важен за Черно море, предвид това, че загубихме няколко мача пред това. Иначе е нормално мач със “сините” да предизвиква сантиметри. 15 години от живота ми са минали в Левски и аз винаги ще бъда свързан с този клуб. Сега съм свързан с Черно море и искам нашият отбор да победи. Все още не усещам тръпка, че ще играем срещу Левски. Може би ще се появи непосредствено преди двубоя”, коментира още Иванов.

На въпрос, има ли какво да връща на Илиан Илиев и Даниел Боримиров, с които имаше конфликт през годините, Гонзо отговори: “Никога в мачовете, в които съм играл срещу Илиан Илиев, не е имало битка на личностна основа. Да, преди време имаше напрежение между нас. Тогава той беше треньор на Берое, а аз директор в Левски. То беше продиктувано от неразбирателството, когато го поканих да работи на “Герена”. Това обаче отдавна е забравено. Имам само приятелски чувства към Илиан Илиев. Мога да кажа, че съм в отлични взаимоотношения, както с Илиан, така и с останалите хора от “Герена” – от президента, до домакина. Колкото до Боримиров, не искам да го коментирам. Няма причина да търся какъвто и да е реванш, когато се изправям срещу “Левски”.

Георги Иванов коментира и отстраняването на Станислав Ангелов от “Левски”: “Не знам какви са нещата отвътре, но гледам мачовете на “Левски” от началото на годината. Това ми дава основание да кажа, че Пелето е отличен футболист. Познавам го добре и съм убеден, че той е на същото ниво и като човек.- За мен Ангелов е професионалист. Трудно ми е да коментирам ситуацията, защото не знам подробности. Знам обаче със сигурност, че един футболист не може сам да бъде причина за проблемите в клуба. Причините със сигурност са колективни. Не знам каква е историята с Рамос, но да го накажеш, че не се усмихва...това е смешна причина.”