От няколко дни темата „черно тото“ и съмнително поведение на футболисти отново стана актуална в „А“ група. Този път в центъра на вниманието попадна Нефтохимик. След загубата с 0:6 от „Левски“ на „Герена“ Наско Сираков намекна за нещо нередно и допълни: „Има прокуратура и органи, ние няма към кого да се обръщаме.“ Батков каза: „Стар съм да се изчервявам. За какво си даваме парите за футбол, когато има такива отбори. Нямаме нищо общо с това, което правят гостите“.

Има ли тото-действия в Бургас или Нефтохимик наистина в момента е изключително слаб отбор, както твърдят шефовете? Единият от босовете призова Наско Сираков да работи с играчите на „шейховете“ и да види дали ще може да постигне други резултати. Факт е, че един от най-симпатичните отбори в българския футбол стана повод да се заговори отново за мръсната тема, а той никога не е бил част от това нещо. Нафтата на Порточанов, която биеше ЦСКА и „Левски“ наред, не трябва да пребивава в „А“ група, за да понася удари заради тото. А и не бива да осигурява престоя си в елита с подобни неща. Нефтохимик не е отбор еднодневка, който влиза в „А“ група, прави чики-рики и после изчезва. На такива вече се нагледахме в последните години.

Част от футболистите на бургаския отбор станаха причина за внимателно вглеждане в действията им на „Герена“. Дано головете, които допуснаха, наистина са заради слабата им и неориентирана защита, а не заради нещо друго. Дано Нефтохимик не влезе в онзи списък с отбори, за които уж не е доказано, че играят тото, но всеки ги сочи с пръст. Тогава ходи разправяй, че нямаш сестра.

Мачовете на Нефтохимик от началото на сезона в "А" група
1 кръг, Литекс - Нефтохимик 4:1
2 кръг, Нефтохимик - Любимец 1:0
3 кръг, Черноморец - Нефтохимик 2:3
4 кръг, Нефтохимик - Славия 1:1
5 кръг, ЦСКА - Нефтохимик 4:0
6 кръг, Нефтохимик - Локо (Пд) 1:3
7 кръг, Берое - Нефтохимик 2:0
8 кръг,
Нефтохимик - Черно море 0:1
9 кръг, Лудогорец - Нефтохимик 4:0
10 кръг, „Левски“ - Нефтохимик 6:0

ЕТО ВИДЕО НА ЧАСТ ОТ МАЧОВЕТЕ НА НЕФТОХИМИК, ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ ПОВЕДЕНИЕТО НА ИГРАЧИТЕ

ВИДЕО ОТ ЗАГУБАТА ОТ БЕРОЕ (0:2, БЕРОЕ БЕШЕ С 8 ДУШИ СЛЕД 68-АТА МИНУТА)



ВИДЕО ОТ ЗАГУБАТА ОТ ЦСКА (0:4)




ВИДЕО ОТ ЗАГУБАТА ОТ ЛУДОГОРЕЦ (0:4)



ВИДЕО ОТ ЗАГУБАТА ОТ "ЛЕВСКИ " (0:6)