Един от двамата привикани за разпит около смъртта на българския фен Тоско Бозаджийски остава в ареста и ще бъде обвинен в принос към убийството на пловдивчанина. Вчера гръцкият съд разпита в продължение на 7 часа двама мъже на 26 и 24 години, фенове на местния ПАОК, като по-възрастният е освободен.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Адвокатът на задържания 24-годишен грък контрира съда, като обяви, че клиентът му има алиби и се е намирал на съвсем друго място към времето на побоя, а и припомни, че според аутопсията, основна причина за смъртта на Бозаджийски е удар от лек автомобил, шофиран от жена, която още се издирва.

"Считам, че обвинението за предумишлено убийство е пресилено. Става въпрос за причиняване на тежка телесна повреда. Полицията също отхвърля възможността деянието да е предварително организирано, с цел причиняване на смърт. Не е възможно група от 20 души да предвидят последвалия развой. Патолозите потвърждават, че смъртта е настъпила вследвствие на автомобилното произшествие. Клиентът ми не приема обвинението. И свидетелите по делото посочват, че мястото на трагичния инцидент е на 500 метра от кафенето, пред което са били посрещнати българските фенове. Клиентът ми не е признал вина по обвиненията, отрекъл ги е поради факта, че не е присъствал на мястото по времето на инцидента. В крайна сметка обаче мнението на прокурора и съдията е, че има данни за вина, както и че има вероятност за извършване на нови престъпления и клиентът ми остава в ареста”, обясни адвокатът на задържания.

Припомняме, че дори да бъде призната вината на 24-годишният мъж и жената шофьорка, той най-вероятно ще бъде съден за причиняване на тежка телесна повреда, а тя за причиняване на смърт по непредпазливост, като и в двата случая не се предвижда лишаване от свобода.