Евдокия Попадинова може да се похвали, че се превърна в знаменитост не само в родното си Хаджидимово, но и в България. Голямата надежда на женския ни футбол стана първата българка, която ще играе във Висшата лига на Англия. След двуседмичен пробен период талантливата ни нападателка беше одобрена от новака в английския женски футболен елит Бристол Академи. Родената 1996 година Попадинова ще подпише професионален договор с клуба и продължава развитието си на Острова.

До момента тя игра за Спортика (Благоевград). Досегашният й клуб обаче няма да получи трансферна сума от англичаните, тъй като женският футбол в България е с аматьорски статут.

В Бристол Академик Попадинова мина през личното одобрение на главния мениджър на женската секция на клуба от морския английски град Уили Кърк. Именно той пожела да остави родената в Хаджидимово нападателка още една седмица на проби след договорените първоначлно три дни, за да може да прецени по-добре качествата й. Тя отиде в Бристол с помощта на откривателя си за женския футбол Емил Кърцелски, който работи в момента в Бат. Именно той я препоръча в английския тим, където тя подписа едногодишен договор с опция за продължение.

Във Висшата лига при жените участват само осем отбора. Дебютът на българката ще е на 12 юли срещу Челси.