"Официално встъпих в длъжност като треньор на националния отбор на България по виртуален футбол (eFootball PES 2020)". Toва написа във "Фейсбук" Eмил Димитров. Избраният за селекционер на държавния ни тим ще разчита на Радослав Христов и Георги Фиков за виртуалното Европейско първенство по футбол. Двамата бяха отсеяни измежду 200 човека - кандидати да попаднат в отбора. 

"С Георги и Радослав се познаваме отдавна и искрено вярвам, че имаме шанс да класираме отбора на финалите в Лондон. Момчетата са готови да дадат всичко от себе си в надпреварата и много се стараят в подготовката. Предстоят ни тежки мачове срещу Унгария, Естония, Гибралтар и фаворитите Германия и Турция. От името на целия национален отбор и неговия щаб, моля за вашата активна подкрепа", добави треньорът Емил Димитров. 

Първото по рода си е-европейско първенство – UEFA eEURO 2020, е най-мащабният е-футбол проект към днешна дата, а опонентите ще мерят сили единствено и само на новата игра на KONAMI eFootball PES 2020, посветена на реалното европейско първенство идното лято.

Крайната цел на всички държави ще бъде да се класират за физическия финален турнир в Лондон, насрочен за 9 и 10 юли 2020 г., в навечерието на битката за златото на стадион „Уембли“. Победителите в гейминг надпреварата ще получат билети за финала, както и парична награда.

Всяка федерация, заявила участие, ще трябва да излъчи национален отбор от между двама и четирима играчи.
 
Мачовете ще се изиграят между март и май 2020 г. Всяка страна ще играе два мача (един на един) срещу останалите тимове в групата, а точките от срещите ще се сумират, за да формират крайното класиране. 

16 държави ще получат квота за финалния турнир в Лондон, където ще бъде излъчен и историческият първи е-европейски шампион.

Двамата ни национали Радослав Христов и Георги Фиков: