Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Лудогорец приема Черноморец от 16:15 часа в мач от 25-ия кръг на "А" група. Домакините се нуждаят на всяка цена от победата, която ще ги върне на върха в "А" група. Вчера "Левски" оглави класирането след успеха си с 1:0 над Локо (Пд), като "сините" имат 58 точки, а разградчани са с 57. Черноморец е на 6-ото място с 37 точки и отдавна играе за чест и слава, довършвайки сезона.

На "Герена" тайно се надяват "акулите" на Димитър Димитров да захапят шампионите днес и да им направят услуга в битката им за титлата с Лудогорец. Както е известно обаче, Херо няма да води Черноморец в днешния мач, а и в следващите два двубоя, тъй като е наказан. Бившият наставник на "Левски" бесня срещу съдийството на стадион "Лазур" при загубата с 0:1 от Берое в миналия кръг, след което Дисциплинарната комисия към БФС му лепна 3 срещи наказание.

Именно в Разград Херо се замеси в скандал през май миналата година, когато селекцията на Ивайло Петев спечели трудно с 3:1, след като съдията Стефан Спасов изгони играч на гостите от Бургас, както и отсъди дузпа за домакините. Тогава Димитров едва беше удържан от няколко полицаи, тъй като искаше да нахлуе на терена и да търси саморазправа с Пастата, който вече е аут от съдийството. Реферът от Перник го изгони на трибуните, а след това Димитров отново беше наказан от БФС. От една страна за Херо е по-добре, че днес няма да води отбора си, тъй като няма смисъл излишно да хаби нерви и да влошава здравето си. На всички е пределно ясно, че Лудогорец е фаворит, а и като се имат предвид проблемите при "акулите", същинско чудо ще е, ако срещата завърши с друг знак, различен от единица.

Важно е да се отбележи, че единствената загуба на шампионите до момента в първенството този сезон е именно от Черноморец. Есента "акулите" надделяха с 1:0 на "Лазур" с попадение на Тодор Паланков. Сега обаче ситуацията е коренно различна, тъй като Херо вече не разчита на някои от играчите, които тогава блестяха с екипа на бургаския тим. Днес ще липсва и Стоян Колев. Опитният вратар беше изваден от първия отбор, тъй като се забърка в конфликт с асистента на Димитров - Георги Чиликов, по време на мача с Берое. Срещу шампионите днес се очаква да пази неопитният Янко Георгиев. Гостите също така са без контузените Жереми Фо-Поре, Тихомир Трифонов, Лорис Арно и Янис Юсеф.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев се колебае на кого да заложи на върха на атаката. Той е останал доволен от представянето на Жуниор Кишада напоследък, но все пак вероятно отново ще се довери на опитния капитан Емил Гъргоров.


ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНОМОРЕЦ

Днес от 16:15 часа
Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Цветан Кръстев
Пряко по ТВ7


ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Любомир Гулдан, Козмин Моци, Жуниор Кайсара, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Мирослав Иванов, Емил Гъргоров
Треньор: Ивайло Петев


ЧЕРНОМОРЕЦ: Янко Георгиев, Георги Терзиев, Траян Дянков, Венелин Филипов, Яни Пехливанов, Цветомир Цонков, Тодор Паланков, Ванчо Траянов, Исуф Уатара, Гаел Нлундулу, Преслав Йорданов
Треньор: Димитър Димитров

Баланс: 3 мача, 1 победа за Лудогорец, 1 равенство, 1 победа за Черноморец, г.р. 3:2 за Лудогорец

През есента: Черноморец - Лудогорец 1:0

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Лудогорец е в серия от 14 поредни шампионатни мача без загуба.

* Разградчани постигнаха 3 победи в последните си 3 мача, преди това направиха нулеви равенства с ЦСКА и Литекс.

* Черноморец няма равенство в последните си 8 гостувания.

* "Акулите" спечелиха последните си две гостувания, като дори не допуснаха гол - 1:0 над Миньор в Перник и 2:0 при визитата на "Ботев" (Враца).

* Иван Стоянов стана първият футболист на Лудогорец, реализирал 20 гола за тима в "А" група. Три от четирите му попадения този сезон са от дузпи и фаул.

* С едва 9 реализирани гола при гостувания "акулите" успяха да спечелят цели 16 точки. Със същия брой попадения при визитите си Монтана взе едва 3 точки, а Черно море - 4.

* Опитният вратар на Черноморец Стоян Колев, който беше изваден от състава на тима и ще лиспва днес, в продължение на близо 21 месеца е пропуснал един-единствен шампионатен мач - 1:2 срещу "Ботев" (Пловдив) в 18-ия кръг.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ