Букмейкърът Инбет е новият генерален спонсор на Бдин Видин. Логото на фирмата ще бъде позиционирано върху екипите на отбора, който се завърна във Втора лига след 13-годишно отсъствие от професионалния футбол.

Бдин е създаден на 20 май 1923-а и тази година чества 100 години от основаването си. 40-те години на ХХ век са най-силният период за клуба, като тогава той достига до два четвъртфинала за Царската купа, два пъти отпада на същата фаза и в Купата на Съветската армия. В досегашната си история видинчани имат едно участие в елита, през 1948/49, когато завършват на предпоследното 9-о място, както и 42 сезона във второто ниво.

Не са малко големите футболисти, обличали екипа на тима от Северозападна България. Само някои от тези, които можем да споменем, са Йордан Кирилов – Ганди, Огнян Маринов, Гацо Стоянов, Ангел Станков, а също и Росен Кирилов, Даниел Боримиров, Милен Радуканов и Мартин Станков.

През изминалия сезон сините бяха безапелационни в Трета лига, финиширайки със 76 точки, на 4 пред Локомотив Горна Оряховица. В хода на кампанията съставът, воден тогава от играещия треньор Николай Цветков – Демона, записа 25 победи от 30 мача и реализира невероятните 89 гола. Амбициите сега са Бдин да се утвърди във Втора лига, след което да започне да надгражда. Тимът вече стартира участието си във второто ниво, завършвайки 0:0 срещу Янтра Габрово.

Инбет е български хазартен оператор с опит в развлекателната индустрия. Освен с наземни игрални зали, компанията разполага и с онлайн платформата inbet.com, която предлага най-богатата палитра от класически и нови казино игри на родния пазар, предоставени от най-големите и утвърдени доставчици на игрално съдържание в света! Предлагат се и хиляди спортни събития на ежедневна база, както и набиращите популярност електронни и виртуални спортове.