Бившият собственик на Локомотив (София) Петър Касев има големи проблеми със здравето. Култовият бизнесмен е получил микроинфаркт и от няколко дни е в болницата, съобщава „Витоша Нюз”. Нивото на кръвната захар на агробарона е в било в критични граници. Лекарите са предписали болнично лечение поне за една седмица на пострадалия. Очаква се ексбосът да бъде изписан в понеделник, след като здравословното му състояние се подобри.

„Очевидно напрежението в последно време му е дошло много на Петър. Той изхаби много нерви покрай ядовете със съдбата на Локото“, обясниха негови близки.

Касев със своя партньор Кирил Льосков поеха делата на „червено-черните“ след напускането на Николай Гигов през лятото. Както е известно, тогава БФС отне лиценза на 86-годишният клуб и го изпрати в Югозападната „В“ група. За треньор на новия тим беше назначен Валерий Дамянов, започна се с големи амбиции и дори изхвърляния пред медиите на новите шефове за завръщане в „А“ група, скъпи селекции, луксозни услови за футболисти и треньори и т.н. Подпоечните на Касев и Льосков обаче изиграха само два официални мача – 1:0 срещу Балкан (Варвара) във „В“ група и 1:2 за Купата на България срещу Септември (Сф). После отборът се разпадна. Обещаният дъжд от пари така и не потече в „Надежда“, а Локо беше изхвърлен на 24 август от първенството за две неявявания по неуважителни причини.

В крайна сметка „старият“ и автентичен Локомотив беше закрит. Новият Локомотив 1929 започна от най-ниското ниво на футбола ни – Софийска регионална група – Север. Там делата се движат от бизнесмена Иван Василев. Изпълнителен директор е Бойчо Величков, а старши треньор Антон Велков.