ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Четирима бургаски футболни съдии спасиха живота на шофьор, получил епилептичен припадък в движение на автомагистрала "Тракия". 

Действието се развива в събота, малко след 19 часа, когато реферите се прибират от мача от Трета лига в Стара Загора ФК Верея - Левски (Карлово) (2:4).

По магистралата, малко преди Нова Загора, в посока Бургас, забелязват лек автомобил Волво, с шуменска регистрация, който се е блъснал в разделителната мантинела в ляво. Мъжете спрели, въпреки трафика по аутобана, за да видят какво се случва.

Оказва се, че водачът на шуменската кола е получил пристъп и е загубил контрол над возилото. Това пък довело до лек удар с мантинелата.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

„Отидохме до колата и се опитахме да отворим. Шофьорът беше сякаш парализиран, не знаехме какво му е. Започнахме да клатим Волвото и тъкмо щяхме да разбиваме предното стъкло, той започна да се свестява", разказа пред "Флагман" делегатът на бургаските съдии Стоян Вътев, който в този момент е бил с колегите си Светослав Лазаров, Ганчо Джевелеков и Димо Стоянов.

"Помогнахме му да излезе и да вземе въздух. Обясни, че има неврологично заболяване, понякога получава краткотрайни пристъпи и губи съзнание. През това време минаха десетки коли, но никой не спря. Волвото беше в изпреварващата лента и кой знае какво можеше да стане, ако не бяхме реагирали. Обадихме се на тел. 112 и на място пристигна полицейски екип. Цяло чудо е, че не се е стигнало до сериозна катастрофа“, добави Вътев. 

Тази кратка, но показателна история, за пореден път доказва, че малцина сред нас не подминават чуждата неволя. Десетки коли са преминали покрай безпомощния водач до идването на бургазлиите, а след като те са спрели, никой друг не е реагирал. Утре на мястото на младия човек с Волвото обаче, недай, Боже, може да бъдете вие...

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Водачът на Волвото: