Лудогорец и ЦСКА може да изтеглят благоприятен жребий за груповата фаза на евротурнирите. Поне това сочи временната разбивка на УЕФА за поставянето на отборите след провеждането на плейофите.

Както е известно, с отстраняването на Олимпиакос „орлите“ си гарантираха най-малко участие в групите на Лига Европа. Това ще стане факт, ако шампионите на България за последните 10 години отпаднат от Малмьо в плейофите на Шампионската лига.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Преди началото на сезона Лудогорец имаше коефициент в УЕФА 28,000, с който разградчани участват в жребиите. Именно този коефициент вероятно ще им даде възможност да бъдат поставени в най-лошия случай в трета урна при жребия за групите на Лига Европа, но може и по-напред.

Ако „орлите“ елиминират Малмьо и влязат в групите на Шампионската лига, те почти сигурно ще са в най-неблагоприятната четвърта урна на най-силния европейски клубен турнир.

ЦСКА участва в Европа през този сезон с коефициент 8,000. Ако „армейците“ съумеят да отстранят Виктория (Пилзен) в плейофите на Лигата на конференциите, то вероятно ще попаднат в трета урна.

Трябва да се отбележи, че всички сметки за момента са свързани с много условности. Те зависят не само от представянето на българските отбори, но и от останалите участници в плейофните кръгове на евротурнирите.

ПРЕДПОЛАГАЕМОТО ПОСТАВЯНЕ НА ОТБОРИТЕ ЗА ЖРЕБИЯ НА ГРУПИТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

ПРЕДПОЛАГАЕМОТО ПОСТАВЯНЕ НА ОТБОРИТЕ ЗА ЖРЕБИЯ НА ГРУПИТЕ В ЛИГА ЕВРОПА

ПРЕДПОЛАГАЕМОТО ПОСТАВЯНЕ НА ОТБОРИТЕ ЗА ЖРЕБИЯ НА ГРУПИТЕ В ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ