Ботев (Враца) успя да спечели с 2:1 гостуването си на лидера Царско село и интригата за върха във Втора лига се завърза още повече. Благодарение на сладкия успех днес в София тимът на Сашо Ангелов събра 49 точки и е втори, но вече само на точка зад "царете", водени от Веселин Великов. Друг от кандидатите за Първа лига Локомотив (София) има 47 точки след 24-ия кръг.

Още до почивката играчите на Ботев (Враца) успяха да стигнат до комфортен аванс от два гола. В 28-ата минута Йордан Апостолов откри резултата, а в 40-ата Емил Стоев удвои преднината на гостите. През второто полувреме домакините доминираха, но имаха сили само за почетно попадение. Голмайсторът на столичани и на Втора лига Светослав Диков реализира в 87-ата минута за крайното 1:2.

Дербито в комплекс "Царско село" премина при сериозен интерес. Присъстваха близо 1000 зрители, сред които много вип гости. На трибуните бяха легендата Иван Вуцов, Наско Сираков, Петър Хубчев, Константин Папазов, Емил Велев, Николай Митов, Александър Александров - Кривия, спортните директори на ЦСКА Стойчо Стоилов, на Локомотив (Пловдив) - Чавдар Цветков, на Септември Кристиян Добрев, Петко Димитров, Димитър Джамов, Николай Цветин, Любомир Симеонов - Чука и др.

Бившият футболист на Порто Педро Мендеш, който в момента работи като мениджър, също беше на трибуните в комплекс "Царско село". Португалецът в събота посети и "Герена", за да проследи на живо Левски - Лудогорец (0:1).

За Ботев (Враца) това е втора победа над Царско село през сезона. В края на септември врачани надделяха с 1:0 с гол на защитника Кристиян Григоров.

Още в четвъртък за двата отбора предстоят нови срещи. Ботев (Враца) ще домакинства на Созопол от 17:00 часа, а по същото време Царско село гостува в Панагюрище на местния Оборище.

ЦАРСКО СЕЛО - БОТЕВ (ВРАЦА) 1:2
0:1 Йордан Апостолов (28), 0:2 Емил Стоев (40), 1:2 Светослав Диков (87)

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига