Ясни са три от контролите по време на подготовката на Ботев (Враца) през лятото. Врачани ще участват между 9 и 12 юли в международния турнир "Пири Къп" в Банско. Там отборът ще срещне на 9 юли от 18 часа Калиакра (Каварна), ден по-късно малтийския Балзан Йотс, а на 12 юли също от 18 часа Светкавица (Търговище).
 
От ръководството на клуба припомниха, че участието в турнира е планирано преди да се появи новият спонсор, което може да доведе до рокади в подготовката.

Преди планирания лагер в Банско Ботев трябва да изкара около седмица в Тетевен, за където заминава на 1 юли.
 
Първата тренировка на врачани е нарсочена за 27 юни (сряда), от 17 часа. Тогава ще стане известно дали старши треньорът Антони Здравков ще остане начело на отбора и през този сезон. Самият Здравков обяви, че не е наясно със съдбата си и очаква клубните шефове да кажат дали продължават да разчитат на него.
 
От инвестиционния фонд, който се очаква да поеме издръжката на Ботев, не скриха, че имат идея за нов наставник и списък с футболисти, с които да подсилят лятната селекция. От клуба пък припомниха, че Здравков има договор с врачани до края на месеца и според този документ той е задължен да се яви на 27 юни във Враца, съобщава Радио Видин.