Бившият треньор на Лудогорец и националния отбор на България Ивайло Петев е сред вариантите за нов наставник на иранския Естеглал (Техеран). За тази възможност съобщават редица местни журналисти в социалните мрежи.

49-годишният Петев, който за последно води румънския Университатя (Крайова), може да замени начело на десеткратния ирански шампион местната футболна легенда Джавад Некунам. Под ръководството на 43-годишния бивш халф Естеглал за момента има една победа и едно равенство за три изиграни мача от началото на сезона, а през миналия шампионат завърши на второ място – само на точка от лидера Персеполис.

Въпреки нелошите резултати, Некунам беше освиркан и замерян от феновете при загубата с 0:1 като гост на Естеглал Хузестан. Очаква се в следващите дни треньорът на бъде уволнен. Счита се, че ръководството вече е направило своя избор и скоро ще обяви името на наследника на Джават Некунам. Освен Ивайло Петев, вариант за Естеглал (Техеран) е Фархад Мажиди, който вече два пъти е бил начело на отбора.

Ивайло Петев има сериозен опит като треньор извън България. Той е бил начело на АЕЛ Лимасол, Динамо (Загреб), Оминия (Никозия), Ал Кадисия (Саудитска Арабия), Ягелония (Бялисток), националния отбор на Босна и Херцеговина и Университатя (Крайова).