Кандидат-купувачът на Ботев (Пд) Ирена Кръстева е отправила ново предложение до мажоритарния собственик на "жълто-черните" Димитър Христолов. Столичната бизнесдама е поканила президента на пловдивския клуб на съдебно споразумение, заяви пред news4000 адвокат Петър Стойчев.

"Запорът на акциите и жалбата ни по пропадналия предварителен договор ще се разглеждат от съда едва към края на лятото. Госпожа Кръстева отдавна е готова за финализиране на сделката с Димитър Христолов. Няма смисъл да се чакат насрочване на дела от Пловдивския окръжен съд, обезщетения и ред процедури. Кандидат и купувач, при желание и на двете страни, разбира се, могат да приключат въпроса с едно съдебно споразумение. От цялото протакване ще загуби футболният клуб", сподели пред news4000 юристът на Ирена Кръстева под тепетата Петър Стойчев.

Припомняме, че на 18 октомври миналата година Димитър Христолов сключи с Ирена Кръстева предварителен договор за покупко-продажбата на Ботев. През есенния полусезон издръжката на "канарчетата" пое Ирена Кръстева, но през декември сделката пропадна. Христолов не се яви пред нотариус с новия си дял акции, които спечели седмица по-рано на Общото събрание на ПФК Ботев АД. /БЛИЦ