Звездата на "Ботев" (Пловдив) Томаш Иршак ще продължи кариерата си в Израел. Чехът е подписа договор с елитния Макаби (Петах Тиква), съобщиха местните медии. Впоследствие новината беше потвърдена и от човек от клуба пред изданието walla.co.il.

Контрактът на 30-годишния Иршак ще е за един сезон. В него има опция за удължаването му с още един. Всичко обаче зависи от броя мачове, които ще изиграе с екипа на новия си тим чехът. Иршак е бил в Израел през уикенда. Той е бил разведен из тренировъчната база и всички игрища на клуба, а днес е парафирал контракта си.

Иршак ще бъде в групата за последния мач на "Ботев" с Локомотив (София) на 31 май, но след това контрактът му с "канарчетата" изтича и той поема към Израел. В домакинството на "железничарите" халфът ще може и да се сбогува с агитката на "жълто-черните".

Снощи Макаби (Петах Тиква), който е шести два кръга преди края на шампионата, спечели с 1:0 срещу Макаби (Хайфа). В тима играе бившият халф на "Левски" и Черно море Даниел Димов. Българинът беше цял мач на терена за Макаби (Петах Тиква) при успеха вчера.