Меракът на Николай Ишков отново да уреди трансфер на чужденец в ЦСКА изправи на нокти ръководството на "червените". След като през лятото със съдействието на бившия президент на Спартак (Варна) при "армейците" пристигна ментето Грег Акселрод, сега на небосклона има нова звезда - Фабрицио Дзамбрела. Мениджърите на швейцареца с италиански паспорт активно търсят отбор на клиента си, като досега той е бил предложен на половината отбори в Серия А. За последно Дзамбрела бе в Бреша.

"От един месец се опитват да ни пробутат този футболист. Неговите агенти са немци, с които връзки има Николай Ишков. Последният играч, който дойде по препоръка на Ишков, обаче се оказа истинско недоразумение. Вече си изпатихме от подобни предложения и преценяваме и проучваме всяко едно име много добре", коментираха от "Армията" за "7 дни спорт".

Въпросният Акселрод се появи в ЦСКА по време на подготовката на тима през лятото в Австрия. Французинът дойде с визитка, според която е ритал в ПСЖ, Тигре и Ривър Плейт, но веднага бе разкрит, че никога не е играл професионален футбол. Тогава изпълнителният директор Венцислав Живков обяви, че Грег Ментето е дошъл по препоръка на Николай Ишков.

23-годишният Дзамбрела е юноша на Сервет, а след това изкарва 5 сезона в Бреша. Преди година обаче получава тежка контузия. Според медиите в Италия през юли Дзамбрела се е разминал с Каляри, където е бил считан за сигурно ново попълнение. През август пък не успява да се разбере с Удинезе, а в началото на септември халфът е актуален дори за Ювентус. Според италианската преса мениджърите му са контактували и с Болоня, Киево и Наполи. Преди седмица медиите в Сицилия го представят като сигурно ново попълнение на Палермо./БЛИЦ