Представители на националния ни отбор са изявили желание България да започне с две домакинства квалификациите за Евро 20120. Както е известно, жребият отреди нашите да играят в група “G” заедно с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора.

Родната делегация се прибра днес от Варшава, където бе церемонията по тегленето на жребия.
Срещата на петте делегации за изготвянето на програмата ще се състои на 15 март в Цюрих. Първоначално хората от Уелс предложили да приемат тази среща в Кардиф на същата дата, но поради малкото транспортни връзки с уелската столица предложението било отхвърлено.

“При изготвянето на програмата е важна тактиката. Но преди това най-важното е ние да си направим наша стратегия на вътрешна сбирка и да изберем най-доброто за нашия отбор. Надявам се, че ще постигнем съгласие и няма да се стига до служебно назначена програма от УЕФА. Настроението е добро, жребият е добър. Вярваме, че ще излезем с успех от тези квалификации”, каза вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев на Летище София при завръщането си.

На въпрос дали веднага след жребия е имало разговори между хората от нашата делегация относно желанието за старт, Фурнаджиев отвърна: "Първото и най-важно нещо е да започнем с победа. Затова вероятно ще настояваме първите два мача да бъдат домакински за нас"./БЛИЦ