Футболист с френски паспорт, но с конгоански произход дойде на проби в Черно море и ще опита да впечатли Георги Иванов-Гонзо. Брус Паскал Инканго е играл за френския Кан, швейцарския Нюшател, английския Джилингам, албанския Кастриоти и румънския Оцелул” (Галац). Там записва 13 мача и 5 гола, преди да се раздели с клуба през декември.

Инканго е роден на 18 май 1984 г. и е висок 174 см. Преди 2 години е получил покана от националния селекционер на Конго Ноел Този, но отказва повиквателната. В първото си интервю за “Черно море” той заяви, че познава българския футбол чрез две от легендите ни – Христо Стоичков и Красимир Балъков, а от сегашните играчи – Димитър Бербатов. Конгоанецът се надява че със своя голмайсторски нюх ще помогне на моряците да прекъснат головата суша и да се изкачат по-нагоре в класирането.

Любопитното е, че преди близо 2 години той бе искан от треньора на Черноморец Димитър Димитров – Херо. Футболистът изигра две контроли за “акулите”, но в крайна сметка до договор не се стигна.