Желаният от Левски Гара Дембеле имал проблеми с алкохола. Роденият в Мали футболист, който притежава френски паспорт, със сигурност няма да остане в Локомотив (Пловдив) и е на път да подпише със “сините”. На “Герена” научили за любовта на Гара към чашката и чалготеките и го предупредили, че в София нощният живот остава на заден план. Дембеле дал дума, че ще си седне на задните части и се оправдал с лични проблеми.
“Той наистина не спря да пие и да виси в заведенията през пролетния полусезон. Всъщност – от март месец до края на първенството. Сподели ни, че има някакви сериозни проблеми и поради тази причина го е ударил на купон. Ние сме го виждали как пие – направо гълта като смок. Все едно се налива с минерална, а не с “огнена” вода. През април и май Гара тренираше по два пъти в седмицата. Но после на терена, по време на футболните мачове, беше съвсем друг – истински гладиатор. В Левски обаче няма да му позволят да си разиграва коня”, коментираха пред БЛИЦ вече бивши съотборници на Дембеле в Локомотив (Пд).
Гара е роден на 21 февруари 1986 г. Юноша е на Оксер. Играе в Истр, после отива в Пиерикос - втора дивизия на Гърция, откъдето акостира в Пловдив.