Искрен Писаров-Хеслера ще помага на Етър (Велико Търново) в битката със Спартак (Плевен) за първото място в Северозападната „В“ група и влизане в „Б“ група, информира sport-gabrovo.com. Габровският футболист се договори днес с наставника на „болярите“ Георги Василев и ще облече виолетовия екип за пролетта.
 
„Говорихме с господин Василев и вече започнах тренировки. Допада ми това, че нещата в клуба са много организирани и няма как да бъде друго, след като начело е такъв сериозен специалист. Вярно е, че се връщам във „В“ група, но Етър има сериозни амбиции за влизане в професионалния футбол и аз ще се опитам да помогна, с каквото мога“, сподели Писаров.
 
Любопитен факт е, че той може да дебютира в официален мач за Етър срещу родния си Янтра (Габрово). Двата тима се срещат още в първия кръг от пролетния полусезон в Северозападната „В“ АФГ, а двубоят е на стадион „Христо Ботев“.
 
Писаров има 165 мача в „А“ група. От Янтра той преминава в състава на Видима-Раковски в „Б“ група през 2006-та и със севлиевския тим влезе за пръв път в елита през 2008 г. Професионалният му път продължи в Локомотив (Пловдив), а в последствие, по настояване на Илиан Илиев, беше привлечен в Берое. С екипа на тима от Стара Загора спечели Купа България през 2010-та, като с негов гол Берое елиминира ЦСКА на четвъртфинала в турнира.
 
Кариерата му продължи в Локомотив (Сф), като с екипа на „железничарите“ записа участие в квалификациите за групите на Лига Европа през 2011 г. Играл е и за Миньор (Перник) в елита, а през изминалия полусезон беше в състава на Черноморец (Бургас) в „Б“ група.