Нападателят на Литекс Исмаил Иса спечели наградата за футболист номер 1 на 11 кръг в родната "А" група. Бившият футболист на “Левски” реализира хеттрик в мача с Черно море. След него останаха Тодор Неделев от “Ботев” (Пловдив) и Абушев от Локо (Пловдив).

"Благодаря на съотборниците си за тази награда, без тях нямаше да я спечеля. Радостен съм, че след завръщането си в България отново играя добре и вкарвам. Атмосферата в Литекс е отлична и ни липсва ни опит, защото сме само млади футболисти, а в предишния тим бяха по-опитни. Затова в някой мач вкарваме по пет гола, а в друг не можем. Всичко е перфектно, добри момчета, добър колектив, треньорът е добър. Играем мач за мач и излизаме във всеки двубой за победа. Поставена цел нямаме. Винаги играем на 100%, дори в мачовете, които сме загубили, сме надигравали отборите. Всеки мач излизаме за победа", заяви Иса на награждаването.

"В България има много добри млади футболисти и е нормално да бъдат наблюдавани от скаути. В нашия отбор също сме само млади момчета, има големи таланти като Илия и Георги Миланови и още други момчета. Георги Миланов е добър футболист, но всички в Литекс можем да играем на 100 процента, но за него ще е добре да излезе в чужбина колкото се може по-скоро", допълни нападателят.

Исмаил Иса определи бившия си тим “Левски” като фаворит за спечелване на титлата в “А” група и заяви също така, че иска да играе за националния отбор на България.

Нападателят на Литекс коментира и сблъсъците след края на двубоя с Берое, загубен с 0:1: "Видях само, че футболист Берое закачи с рамо Йеленкович при излизането, търсеше провокация. Отидох да ги успокоя и играч на Берое ме ритна, оттам тръгна всичко. Мисля, че беше десният бек на Берое. Мисля, че не сме играли толкова слабо. Берое се браниха добре, всичките им футболисти бяха зад центъра и на нас затова ни бе по-трудно да създадем много положения. Нямаше подценяване, просто не се получи този мач, нямахме много положения, това е причината".