Школата на Локомотив (София) вече има кондиционен треньор, съобщи за БТА директорът й Ивайло Аспарухов. Това е 26-годишният испанец Пабло Караско Гомес, който сам изявил желание да помага при изграждането на младите "червено-черни".

Пабло е роден в Севиля, играл е футбол в трета и четвърта испанска дивизия с отбора на Москела. В момента обаче е студент в специалност Футбол в Националната спортна академия в София. Още с пристигането си в Локомотив Пабло впечатлил с пълната екипировка и оборудване, която има. Вече е започнал да работи и за бързина с вратарите от школата, похвали го Ивайло Аспарухов.

"Момчето е много амбицирано и мотивирано. Каза, че за него водещото е любовта към футбола и тя може да пробие при всякакви условия. Много добре се сработи с останалите треньори в школата и вече е част от нашия колектив. Това е част от стратегията ми да се променяме и да вървим напред, доволен е шефът на департамента за подрастващите в Надежда.

Той допълни, че и кодексът за поведение, въведен от него при стъпването му в длъжност вече се приема все по-добре от децата и родителите. Момчетата постоянно демонстрирали добро отношение и поведение един към друг, което било важна част за изграждането на колектива и спазването на йерархията.

"Другото, което искам да видя е локомотивското във всеки един от малките- дух, хъс за победа и себераздаване. Може да нямаш качества, но ако си боец, няма да те пречупят", опитва се да възпитава малките Ивайло Аспарухов.

"Вечното дерби ще завърши 0:0, а Локомотив (София) ще затвърди доброто впечатление, което оставя до момента и ще се поздрави с успех 1:0 над Ботев", гарантира началникът на школата на железничарите.