Испанската фирма за спортна екипировка JOMA ще облича Етър, съобщи председателят на Управителния съвет на клуба Александър Нанков. Заявката за 40 пълни комплекта екипировка бе изпратена в края на тази седмица до българското представителство на концерна и се очаква през следващата да бъде изпълнена. Така за първия официален мач на 18 август срещу "Левски" (Левски) “виолетовите” ще бъдат екипирани напълно.

Футболистите и спортно-техническият щаб ще получат по два анцуга - официален и тренировъчен, официални екипи -  изцяло във виолетово и изцяло в бяло, тренировъчна екипировка и такава за свободното време, пише sport-vt.

На следващ етап нова екипировка ще бъде осигурена и за детско-юношеската школа, чиито мачове започват след средата на септември. За отбора вече са закупени и необходимите медикаменти.

Във вторник от 18 часа на етърци им предстои сериозна проверка - ще гостуват на втородивизионния „Раковски”. Отборът е сателит на „Ботев” (Пловдив) и обиграва млади футболисти на „канарчетата”. От това лято на работа в него е бившият шеф на ДЮШ на Етър 1924 Калоян Чакъров.