Бившият треньор на ЦСКА 1948 Адалберт Зафиров коментира пред БЛИЦ СПОРТ информациите, че е задържал екипите и топките на отбора, тъй като от клуба отказали да му платят обезщетение от 5000 лева заради освобождаването от поста. Както е известно, Зафето беше заменен от Валентин Илиев, а като причина за смяната беше посочено разминаване в концепциите за развитие на отбора.

„Не мислех, че може да има толкова подли и долни хора. Тези топки не са на ЦСКА 1948. Те са на синдика на старото дружество. Даже тя вече си ги взе. Това бяха 20 топки, с които тренирахме и играехме контролите. Две от тях изчезнаха по време на тренировките. При удари излизаха от терена и отиваха в храсталаците или по улиците на съседните квартали. Там сигурно някое дете или човек ги е намерил и ги е прибрал. Аз не може едновременно да водя тренировки и да гоня топките. Една от тях струва 170 лева. Синдикът сега търси тези пари. Казах на управата, че тези топки трябва да се платят, а на тях им се видяха много парите“, разкри Адалберт Зафиров.

„Понеже не назначиха домакин, топките и екипите бяха при мен. Аз изпълнявах и тази роля. Перях екипите вкъщи. Сам купувах препарат. Останалите пособия, с които водехме тренировките също са при мен, защото са си мои. Никакви 5000 лева не съм искал. Нито една стотинка не съм искал за мен. Дори за препарата, с който перях екипите не съм искал. Не знам от кого идва тази атака срещу мен. Някой от Управителния съвет го е казал. Не знам кой е, но не може да се постъпва толкова долно и подло“, допълни бившият треньор на ЦСКА 1948.