Прибирал ли е Стойчо Младенов комисионни под масата при входящи и изходящи трансфери в ЦСКА? Този въпрос витае от няколко месеца в спортното пространство. Треньорът бе съсипан от обвинения, че не само при престоя си в ерата на “Титан”, но и при други собственици на “червените” той е вземал пари.
 
За да потърси истината, БЛИЦ се свърза с бивши фактори в ЦСКА. Най-напред разговаряхме с Лазар Василев, който бе изпълнителен директор по финансовите въпроси в периода на Васил Божков. После се чухме и с Димитър Стефанов, заемал този пост във времето, когато Прамод Митал и Александър Томов властваха в Борисовата градина.
 
“Мога да говоря за периода, в който бяхме заедно със Стойчо Младенов в един екип. По наше време никога, ама никога треньорът не е получавал комисионни при покупко-продажба на футболисти. Не само малки, никакви комисионни не е вземал. Повярвайте ми, тогава всичко се следеше изкъсо, защото нашият шеф Васил Божков държеше на контрола. Аз бях финансистът в ЦСКА и имах отлична представа какво е движението на парите. С отлични впечатления съм от Стойчо Младенов. Той беше отличен треньор и ненапразно записа серия от успехи. Не говоря само за титлата. Спомнете си 13-те поредни победи”, заяви Лазар Василев.
 
“Стойчо да е прибирал комисионни?! Ама защо ми задавате такива въпроси. Вижте, много е лесно някой да бъде оплют ей така. Без доказателства. Аз ви гарантирам, че Младенов не е получавал пари под масата, защото не е такъв човек. При моето време в ЦСКА Стойчо изведе тима до титлата, а накрая финиширахме с цели 16 точки преднина пред втория “Левски”, каза пък Димитър Стефанов.