ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Днешният бараж за елита между Берое и Спортист Своге е ключов за старозагорския тим. От неговия изход зависи съдбата на клуба. 

Почти сигурно под рамката ще застане вратаря на дубъла на заралии Димитър Алтънов. Той е само на 17 години и е част от състава, който тази пролет се спаси от изпадане от Югоизточната Трета лига.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Причината за този ход на треньорския щаб е контузията на титуляря Иван Караджов и слабото представяне и грешки, които Иван Гошев допусна при загубата с 1:3 от Хебър, която прати Берое на плейоф.

Гошев, който е резерва на Караджов, сбърка за две от попаденията в Пазарджик.

Двубоят между Берое и Спортист Своге ще определи кой ще играе от тях в елита през новия сезон. Срещата е във Велико Търново на стадион „Ивайло“ от 19 часа.

Наказани от старозагорския състав са Серкан Юсеин и Спас Георгиев. Добрата новина за временният треньорски екип начело с наставника на дубъла Веселин Пенев е, че трима се връщат след санкции. Това са Йоан Бауренски, Макс Челич и Сана Гомес. Тонислав Йорданов вече се чувства доста по-добре и ще поведе атаката днес. Той влезе като резерва в Пазарджик, заради контузия, като малко след това вкара гола за тима си.

След поражението ръководството на старозагорци взе решение да освободи старши треньора Николай Киров-Белия.

Изходът от баража е чакан с разтуптени сърца от феновете на Берое. Отпадане от елита може да доведе до провал на сделката с американската агенция, която обаче при успех ще си докара чуждестранен наставник. Ако изпадне, клубът ще затъне фиансово. Казано накратко – мачът е от историческо значение за Берое.